“Bij Keizers Metaal maken we op het gebied van metaalbewerking alles wat de klant wil. De klant levert zijn tekeningen aan en wij maken het. Wij werken met alle materialen en lasmethodes en denken overal in mee en proberen een vraagstuk van de klanten om te zetten in een passende oplossing. Dat maakt mijn werk iedere dag anders en daarom vind ik mijn werk zo leuk”. Aan het woord is Dennis Meulman, werkvoorbereider bij Keizers Metaal.

“Bij Keizers Metaal leveren we een totaalpakket: snijden, kanten, buislaseren, samenstellen en aflassen. Wij maken voornamelijk delen voor de machinebouw, klein tot middelgroot constructiewerk maar ook heel veel andere dingen die wat minder voor de hand liggen. Denk aan markeringen om de weg af te zetten en speeltoestellen. Keizers Metaal zit in heel veel verschillende branches met verschillende materialen. Er worden dus heel veel verschillende producten gemaakt en dat vind ik mooi.” zegt Dennis enthousiast.

Als werkvoorbereider zorg ik ervoor dat de klant het product dat hij besteld heeft ook daadwerkelijk op tijd krijgt. En dat de kwaliteit goed is. Mijn huidige functietitel is werkvoorbereider, maar je bent als werkvoorbereider bij Keizers Metaal eigenlijk van alles: projectleider, inkoper, verkoper, planner. Zo breed als je de functie kunt zien, zo neem je ‘m ook.  Je pakt de projecten van A tot Z aan, het is ook echt jouw order totdat hij bij de klant is afgeleverd. Ik ben een regelneef, ik vind het leuk om alles te organiseren en als team het beste   resultaat neer te zetten. Soms heb je voor jezelf een dagplanning gemaakt, maar dan komt er toch wat binnen wat plotseling af moet zijn.

Eigenlijk ben je nooit klaar, de ene keer moet er een grote offerte uit, de andere keer komt er een dikke opdracht binnen. Dan moet je kunnen schakelen”.

“Bij Keizers hebben we een jong team. Er heerst een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit, maar we hebben samen ook veel plezier. De meeste mensen die hier werken hebben een werktuigbouwkundige opleiding. Maar waar het om gaat is dat je techniek leuk vindt, je moet van alles wat kunnen maken. Zo zijn we op dit moment bezig met een constructie waarbij allerlei conussen en trechters uit diverse materialen in verwerkt zitten. Hierbij is het van belang dat je de order goed voorbereid en nadenkt over de uitvoerbaarheid.”

“Ik heb veel overleg met collega’s, Als er iets onduidelijk is loop ik even naar de werkplaats om het te vragen, en ook andersom lopen zij regelmatig bij mij op kantoor binnen. De lijntjes tussen kantoor en werkplaats zijn superkort, we werken goed samen.”

“Wat ik heel bijzonder vond is het maken van een wensboom voor in het Medisch Centrum Twente. Het kunstwerk is ontworpen door Lonneke van het Stichting Assortimens in Oldenzaal en was maar liefst 5,5 meter hoog. Zij leverde ons een ontwerp, maar we konden het volgens die tekening niet maken. Dan ga je meedenken. Wij hebben de tekening iets aangepast om de wensboom wel te kunnen maken. Nu staat ie in het ziekenhuis.”