> Walsen | KeizersMetaal | Gedegen advies en hoge kwaliteit!

Walsen

Vervorm het metaal naar uw wens

Walsen, of rolbuigen, is het plastich vervormen van metaal door middel van walsrollen. Een platte staalplaat wordt door twee of meer draaiende rollen gevoerd. De walsrollen oefenen druk uit, waardoor de plaat gaat buigen. De druk wordt gedurende het proces meerdere malen opgevoerd, totdat de gewenste radius is bereikt.

Benieuwd naar de mogelijkheden in walsen?

Offerte aanvragen

Toepassingen

Het walsen bij Keizers Metaal is zeer uiteenlopend mogelijk. Onze profielwalsen hebben zowel een buis als een hoek als profiel voor het bewerken van het plaatmateriaal. Wij hebben materiaal om te walsen in 21′, 33′, 42′, 48′, 60′, 76′ en 88′ diameter. Dit betreft het buiswalsen. Wanneer u een strip wilt laten walsen, dan kunnen wij als maximale breedte 80×15 mm walsen.

Bij de lengte van het te walsen profiel dient rekening gehouden te worden met een vermeerdering van 2 keer een walsuitloop van 150 mm. Voor meer informatie over onze walsen, bekijk onderstaand document:

Walsen KMH

KeizersMetaal walsen

Icoon afmeting Buiswalsen tot wel 88 inch

De mogelijkheden van onze walsmachines zijn zeer divers. Zo is het mogelijk bij ons om buis te walsen tot een diameter van 88 inch.

Icoon personeel Oplossingsgericht

Onze vakmensen denken gedurende het gehele proces met u mee. Met het oog op de walsmogelijkheden zullen zij u zeer gericht adviseren in bijvoorbeeld de afmetingen en het materiaal.

Heeft u een vraag over walsen?

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Ronald Spaanstra

  Ronald Spaanstra

  Calculatie / verkoop plaatwerk