> Walsen | KeizersMetaal | Gedegen advies en hoge kwaliteit!

Professioneel materiaal walsen

Vervorm het metaal met walsen naar uw wens

Walsen, of rolbuigen, is het vervormen van metaal door middel van walsrollen. Een platte staalplaat wordt door twee of meer draaiende rollen gevoerd. De rollen oefenen druk uit, waardoor de plaat gaat buigen. De druk wordt gedurende het proces meerdere malen opgevoerd, totdat de gewenste radius is bereikt.

Benieuwd naar de mogelijkheden in walsen?

Offerte aanvragen

Toepassingen voor iedere situatie

Plaatwalsen is een techniek binnen de plaatbewerking om een vlakke plaat rond te walsen. De maximale breedte voor staal tot en met 10 mm is 2.000 mm. De maximale breedte voor RVS tot en met 10 mm is 1.350 mm. De capaciteit van de plaatwalsmachines is afhankelijk van de plaatbreedte, de materiaalsoort en de gewenste maat. Bij de lengte van het te walsen profiel dient rekening gehouden te worden met een vermeerdering van 2 keer een walsuitloop van 150 mm.

Materiaal Dikte (mm) Breedte (mm)
Staal 10 2.000
RVS 10 1.350

Voor meer informatie, bekijk onderstaand document:
Walsen KMH

Walsen door KeizersMetaal

Icoon personeel Oplossingsgericht

Onze vakmensen denken gedurende het gehele proces met u mee. Met het oog op de walsmogelijkheden zullen zij u zeer gericht adviseren in bijvoorbeeld de afmetingen en het materiaal.

Grote radiussen

We hebben een aantal radius gereedschappen in ons assortiment met verschillende lengtes. Hierdoor is het mogelijk om grote radiussen te realiseren.

Heeft u een vraag over walsen?

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Ronald Spaanstra

  Ronald Spaanstra

  Calculatie / verkoop