> Boren en tappen | KeizersMetaal | Specialist in Boren en Tappen

Boren & tappen

Extra opties voor onze klanten

Gaten creëren in het plaatmateriaal kan bij Keizers Metaal op 2 manieren. Wij hebben onze uiterst secure lasersnijdmachines en wij kunnen voor u boren met – jawel – onze industriële boormachines. Op basis van de aanleverspecificaties van het buislaseren of het plaatlaseren maken wij de keuze wat de beste manier is om de gaten in uw plaatmateriaal te maken.

Mocht het zo zijn, dat het materiaal te dik is voor de door u gewenste diameter, dan boren wij het voor u. Ditzelfde is van toepassing voor draadtappen en soevereinen (het verzinken van gaten). Ook specifieke wensen op gebied van ruwheid worden in de overweging meegenomen om te boren in plaats van te lasersnijden.

De boorgaten hebben een grootte van 1 mm t/m 52 mm. Dit kunnen wij doen in diverse metalen, zoals staal, RVS en aluminium. Desgewenst kunnen we ook voor u boren in slijtvaste en hoogsterkte staalsoorten. Dit is afhankelijk van de dikte van het materiaal. De technieken waarmee Keizers Metaal boort, is zowel conventioneel als CNC.

Onze CNC-specificaties:

Bereik van 3000 bij 600

Maximale diameter van 50 mm

Maximale diepte van 100 mm

Draadtappen op maximaal M30

Benieuwd naar de mogelijkheden in boren & tappen?

Offerte aanvragen

Toepassingen

Het boren van gaten gaat zeer efficiënt zolang het materiaal nog een 2D-product betreft. Wij kunnen plaatmateriaal perfect op maat maken en voorzien van de juiste gaten. Het is zeer gewenst om dit uit te voeren, voordat het materiaal gelast of gezet wordt. Derhalve is ons advies altijd bij onze klant om hierover na te denken, voordat we het ‘eindproduct’ leveren. Onze technici stellen hierbij de kritische vraag of het u extra handling, gereedschap en tijd kost om de gaten te plaatsen, nadat het ‘eindproduct’ is geleverd. Mocht dit het geval zijn, dan stellen wij te allen tijde voor om ofwel de gaten te boren, ofwel te lasersnijden.

KeizersMetaal boren en tappen

Icoon personeel Oplossingsgericht

Onze vakmensen denken gedurende het gehele proces met u mee. Indien er sowieso gaten geboord moeten worden, zullen wij met u naar de beste oplossing kijken.

Icoon nieuws Vele opties mogelijk

Voor u kunnen we de 'standaard' metaalsoorten RVS, aluminium en staal boren, maar ook slijtvaste en hoogsterkte staalsoorten. Zo kunnen we voor vele wensen de juiste oplossing bieden.

Voordelen

Het boren en tappen van uw plaatmateriaal levert diverse voordelen op voor u en voor het eindproduct. Het boren van het plaatwerk is geen core business, maar een wenselijke bewerking van het product met het oog op het eindproduct. Derhalve is het boren van gaten een complementaire dienst voor het snij- en zetwerk.

 • Extra mogelijkheden naast het lasersnijden;
 • Tijdsbesparend voor de klant door te boren voor het lassen of zetten;
 • Geschikt voor dikker plaatmateriaal;
 • Boren in hoogsterkte staalmateriaal;
 • Aanvullende mogelijkheden met soevereinen en flowdrillen.
Specialist in boren en tappen

Heeft u een vraag over boren & tappen?

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Het team

  Ronald Spaanstra

  Calculatie/Verkoop