Keizers Metaal; uw partner voor lasersnijden

Al jaren is Keizers Metaal de partner voor veel bedrijven op het gebied van metaalbewerking. Met ons innovatieve machinepark kunnen wij u voorzien van kwalitatief hoogwaardige bewerkingen. Een van onze specialiteiten is lasersnijden. Deze manier van metaalbewerking biedt vele mogelijkheden. Met een laserstraal snijdt de machine eenvoudig de juiste contour uit het materiaal. Afhankelijk van het materiaalsoort snijden onze machines met verschillende technologieën zo efficiënt mogelijk uw producten uit een plaat. Wij kunnen deze bewerkingen realiseren voor zowel 2D plaatlaseren, als 3D profielen.

 

Specificaties

Maximale afmeting 3.980 x 1.980 mm
Standaard levertijd 5 werkdagen
Snijbereik staal 0.5 – 25 mm
Snijbereik RVS 0.5 – 20 mm
Snijbereik aluminium 0.5 – 20 mm

Aanleverspecificaties lasersnijden

"Laat je ideeën tot in perfectie snijden met onze lasersnijders. Vraag een offerte aan!"

Offerte aanvragen

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een van de meest nauwkeurige metaalbewerkingen. Het is een bewerkingstechniek waarmee de gewenste producten uit een plaat of profiel gesneden wordt door een laserstraal. Doordat de laserstraal op elke plek kan beginnen zijn er vrijwel geen beperkingen aan vormen/patronen die wij kunnen lasersnijden. Lasersnijden is naast een nauwkeurige metaalbewerking ook een metaalbewerking met een hoge bewerkingssnelheid. Afhankelijk van de bewerking is onze standaard levertijd 5 werkdagen. Uiteraard zijn spoedopdrachten in overleg ook mogelijk.

Kwantiteit, kwaliteit én snelheid

Bij Keizers Metaal maken we nooit de keuze tussen kwaliteit of kwantiteit. Dit omdat we onze klanten altijd willen garanderen van beide. Dankzij ons moderne machinepark bestaande uit 4 plaatlasers en 2 buizenlasers hebben we voor elke bewerking een passende oplossing. Zo hebben we voor kleine contouren in dikkere materialen de mogelijkheid om te snijden met een Coolline functie waarbij het materiaal gekoeld wordt tijdens het lasersnijden.

Deze mate van precisie leveren wij voor een breed scala plaatmaterialen. U kunt denken aan het lasersnijden van allerlei staalplaat legeringen. Zo snijden we ferro-metaal zoals staalplaten en RVS platen en non-ferro-metaal zoals aluminium. Het lasersnijden van standaard diktes in staal, RVS, aluminium kan bij ons binnen vijf werkdagen omdat we deze te allen tijde op voorraad hebben. Zo verlagen we de levertijden en voorkomen we projectvertragingen.

Staal opslag bij Keizersmetaal

Voorradig materiaal voor het lasersnijden

 • Alle gangbare staalsoorten zoals DC01, S235JR, corten, S355MC, S355J2 en S700MC;
 • Alle veelvoorkomende RVS soorten zoals RVS304 of RVS316 met of zonder folie en diverse diktes K320 geslepen plaat;
 • Diverse aluminiumlegeringen als Almg3, Almg1, of Al99,5;
 • Vooraf behandelde platen zoals Sendzimir verzinkt staal, Zincor of Magnelis;
 • Exoten zoals hittebestendig RVS of ketelplaten.

In het geval wij bepaalde exoten of afwijkende plaatdiktes niet voorradig hebben, kunnen wij de levering hiervan vaak in hoog tempo verzorgen. Neem hiervoor tijdig contact op met onze specialisten.

Waarom lasersnijden bij Keizers Metaal?

Met zo veel verschillende partijen die uw producten kan leveren, is het logisch dat de vraag wordt gesteld waarom u juist voor Keizers Metaal zou moeten kiezen voor het lasersnijden. Zoals hierboven wordt aangegeven forceren wij onze klanten niet te kiezen tussen kwaliteit, snelheid of kwantiteit. Alle drie worden namelijk bij ons gewaarborgd. Daarbij verzorgen we onze dienst voor het lasersnijden van grote afmetingen of unieke vormen tegen een concurrerende prijs. Lees verder hoe we deze onderscheidende factoren waarmaken:

Korte levertijden

We proberen om aan de gevraagde levertijden van de klant te voldoen door ons flexibel op te stellen en mee te denken. Onze standaard levertijd voor het snijden is 5 werkdagen. Daarnaast is het mogelijk om spoedopdrachten te plaatsen, er kan dan in overleg een passende levertijd worden bepaald. Uiteraard denken wij met u mee om tot een goede levertijd te komen. Levertijden voor lasersnijden in combinatie met verdere nabewerkingen als kanten, walsen, boren etc. vereisen een langere levertijd en worden in overleg bepaald.

Zeer brede aanleverspecificaties

Wat ons verder doet onderscheiden zijn onze aanleverspecificaties. In het bijzonder de afmetingen van ons plaatmateriaal. Onze klanten kunnen platen laten lasersnijden tot een afmeting van 4.000 x 2.000 millimeter. Dit gepaard met een snijbereik tot wel 25 millimeter en de mogelijkheid om complexe contouren te snijden. Dit maakt Keizers Metaal dé partij voor al uw lasersnijwerk!

Kosten reductie door efficiënt nesten

Door efficiënt nesten kunnen we besparen op de bewerkingskosten. We maken gebruik van de laatste nesting software, hierdoor kunnen wij delen zo efficiënt mogelijk uit een plaat halen. Hierdoor kunnen er meer producten uit een plaat gesneden worden en houden we minder restmateriaal over. En door het combineren van meerdere orders en meerdere delen uit één plaat halen, worden de kosten zo laag mogelijk voor u gehouden.

Waar we bij Keizers Metaal naar streven

• Uitstekende productkwaliteit • Standaard geleverd in 5 werkdagen • Ondersteuning in het proces • Complexe contouren mogelijk • Kostenreductie door efficiënt nesten • Kleine contouren in dik constructiestaal

Ons machinepark voor lasersnijden

TRUMPF TruLaser 5040 fiber

De 10kW TruLaser 5040 fiber overtuigd door zijn hoge bewerkingssnelheid en reproduceerbare, goede werkstukkwaliteit zelfs bij complexe contouren. De BrightLine Fiber en de CoolLine Fiber optie maken het mogelijk om (met hoge snelheid) kleinere contouren te lasersnijden in dikke plaat. Het beladen, lasersnijden en ontladen gaat volautomatisch.

De TRUMPF TruLaser 5040 fiber lasersnijmachine heeft een snijbed van 4.000 mm x 2.000 mm. Deze laser maakt gebruik van uitwisselbare bedden. In de praktijk houdt dit in dat staal en roestvaststaal op dezelfde machine maar op verschillende snijbedden wordt gesneden. Hierdoor houden we deze materialen alsnog gescheiden.

Lasersnijden

TRUMPF 10kW TruLaser 5030 fiber

Deze 10kW TruLaser is voorzien van de nieuwste technologieën. Het beladen en ontladen gaat volautomatisch. Deze laser heeft net als de 5040 de mogelijkheid om de snijbedden te wisselen. Ook bij deze machine worden staal en roestvaststaal dus compleet gescheiden.

De TRUMPF TruLaser 5030 fiber lasersnijmachine heeft een snijbed van 3.000 mm x 1.500 mm.

TRUMPF 8kW TruLaser 5030 fiber

De 8kW TruLaser is voorzien van dezelfde technologieën als onze andere 5030 en 5040 machine. Wat deze machine onderscheidt is dat deze alleen staal snijdt, met als voordeel dat orders met enkel staaldelen een kortere doorlooptijd hebben.

TRUMPF TruLaser 3030 CO2

De 5kW TruLaser 3030 met CO2-laser snijdt enkel RVS waardoor de kans op verontreiniging minimaal is. Deze machine wordt met de hand beladen waardoor erg snel gehandeld kan worden met kleinere roestvaststalen producten

De TRUMPF TruLaser 3030 CO2 lasersnijmachine heeft een snijbed van 3.000mm x 1.500 mm.

Alternatieve bewerkingen en nabewerkingen van het lasersnijden

De toekomstbestendige aard van ons machinepark stelt ons ook in staat om verschillende alternatieve bewerkingen aan te bieden. Naast het lasersnijden van 2D plaatmateriaal, kunnen we ook 3D buizen en kokers bewerken. 3D lasersnijden wordt mogelijk gemaakt door een roterende laserkop. Deze vorm van lasersnijden biedt veel mogelijkheden. Zo is het mogelijk om bepaalde verbindingen tussen kokers te snijden waardoor veel tijd aan bijvoorbeeld meten of (verstek)zagen uit handen genomen wordt. Allemaal met dezelfde garantie van kwaliteit en snelheid.

 

Precisie lasersnijden, ervaar het resultaat!

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Het team

  Niek oude Engberink

  053 – 2030 170

  Werkvoorbereiding

  Offerte aanvragen
  Betrouwbaarheid in elk detail, kies voor zekerheid!
  Offerte aanvragen