Buislasersnijden bij Keizers Metaal

Bij Keizers Metaal zijn wij al enkele jaren expert op het gebied van metaalbewerking. Deze expertise is echter niet beperkt tot de conventionele bewerking van plaatmateriaal. Hoewel wij met hoge nauwkeurigheid, kwaliteit en efficiëntie onze klanten kunnen voorzien van onze lasersnijdiensten, kunnen we bij Keizers Metaal veel meer dan dat.

Buislasersnijden, een vergelijkbaar proces als dat van plaatmateriaal lasersnijden, is een proces waarbij onze TRUMPF TruLaser 7000 buis- of kokervormige metalen kan bewerken. Met de geavanceerde laserkop, kunnen we onze klanten helpen bij het creëren van complexe geometrische vormen en structuren. De laserkop kan namelijk op de X- en Y-as 45° en 25° respectievelijk bewegen.

Met een sterk gebundelde lichtbron wordt er een smeltpunt gecreëerd op het materiaal. Zo worden lange metalen profielen lasergesneden tot een eindproduct of halffabricaat. Onze opdrachtgevers ontwerpen hierbij zelf het product, kiezen het materiaalsoort en leveren het ontwerp aan als 3D-tekening in STEP-formaat. De machines worden offline geprogrammeerd waardoor de insteltijd tot een minimum wordt beperkt.  Het resultaat is een gladde en nauwkeurige snede zonder bramen, wat vooral belangrijk is bij het snijden van buizen voor toepassingen in de industrie, zoals bijvoorbeeld in de machinebouw.

Niet alleen geeft onze buislaser extra ruimte voor creativiteit ten opzichte van ander snijmethoden, onze buislaser is ook nog eens sneller, nauwkeuriger en efficiënter dan het handmatig zagen en slijpen. Bovendien kan het snijden van buizen met een laserstraal leiden tot minder afval en kan het bijdragen aan kostenbesparingen.

Specificaties

Maximale diameter Ø 254 mm
Standaard levertijd 5 werkdagen
Snijbereik 5.800 mm

 

"Buizen op maat, perfect gesneden door onze buislasersnijders. Vraag een offerte aan!"

Offerte aanvragen

Waarom buislasersnijden bij Keizers Metaal?

Een partner voor het uitvoeren van buislasersnijdiensten is een cruciale keuze voor veel verschillende industrieën. Er zijn veel factoren die overwogen moeten worden om de juiste partner te vinden. Aspecten zoals betrouwbaarheid, nauwkeurigheid, ervaring en snelheid zijn hele belangrijke pijlers. Gelukkig kunt u altijd op Keizers Metaal rekenen.

Onze twee zeer geavanceerde buislasers stellen ons in staat om complexe bewerkingen te voltooien. Niet alleen dat, maar ook de verschillende parameters, instellingen en snijtechnieken die wij kunnen aanbieden, zorgen ervoor dat elk materiaal op de juiste manier wordt behandeld. Laat uw buizen snijden door Keizers Metaal en u kunt rekenen op:

 • Kostenreductie door efficiëntie
 • Weinig materiaalverlies
 • Nauwkeurig eindresultaat
 • Weinig tot geen nabewerking vereist
 • Precieze verstekhoeken

3D buislasersnijden biedt eindeloze mogelijkheden

Naast dat u uw buizen bij ons kunt laten lasersnijden, is het ook mogelijk om gebruik te maken van extra dimensies. Buislasersnijden in de simpelste vorm wordt gebruikt om 2D-vormen en contouren in buizen te snijden. In dit geval hebben we het dan over gaten, inkepingen en complete contouren 90° op het product.

Bij Keizers Metaal gaan we echter veel verder. Wij zijn gespecialiseerd in het 3D buislasersnijden van buizen en kokerprofielen. Door slim te construeren kan de kostprijs van een product enorm worden verlaagd. Zeker wanneer dit wordt vergeleken met de conventionele bewerkingsmethodes zoals zagen en boren. Deze bewerkingen zijn vaak tijdrovend en minder nauwkeurig dan het product bewerken in één opspanning op een buislasersnijmachine.

Buislaseren door Keizers Metaal

3D buislasersnijden is het meest geavanceerde proces waarbij de buislaser de mogelijkheid heeft om in drie dimensies te snijden, wat betekent dat er in de hoogte, breedte en lengte van de buis kan worden gesneden. Dankzij de vrij roterende laserkop ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zeer complexe vormen te snijden, zoals geometrische vormen, gebogen en gedraaide buizen en andere structuren met complexe contouren. 3D buislasersnijden vereist de meest geavanceerde buislaserapparatuur en expertise. Gelukkig hebben we deze in huis.

 

Icoon afmeting Buizen met een diameter tot 254 mm

Onze TRUMPF TruLaser Tube 7000 buislaser maakt het mogelijk om buizen met een diameter tot 254 millimeter te bewerken. Deze bewerkingen kunnen worden gemaakt op materiaal met een maximale wanddikte tot 10 millimeter.

Icoon bestemming Unieke onderdelen, altijd traceerbaar

Naast het gewone graveren zijn onderdelen uniek te coderen. Zo zijn de onderdelen in het verdere proces snel te herkennen en kunnen fouten worden vermeden. En omdat ze via een unieke code snel te identificeren zijn, levert het ook tijdens de assemblage voordelen op.

Icoon conclusie Minder bewerkingen, minder kosten

Dankzij de procesvereenvoudiging worden tijds- en arbeidsintensieve bewerkingen in het verdere productieproces behoorlijk verminderd. Dit bespaart tijd en resulteert in een aanzienlijke kostenvermindering per onderdeel, vergeleken met conventionele processen zoals zagen, boren en frezen.

Icoon bouwpakket Praktisch passend bouwpakket

Door het volledig beheer, goede interne logistiek en transport zorgen we ervoor dat de producten gesorteerd worden aangeleverd. Zo kunt u desgewenst de producten verpakt als een praktisch bouwpakket geleverd krijgen, waarna het eenvoudig in elkaar gezet kan worden.

Icoon effciëntie Kostenreductie door efficiënt handelingen te minimaliseren

Met 3D lasersnijden kan de laserkop in alle richtingen roteren. Hierdoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden, zoals een perfecte passing, het verwerken van twee onderdelen in één en pen gat verbindingen. Dit zorgt ervoor dat onderdelen efficiënter samen te stellen zijn en levert een enorme besparing op in tijd en arbeid in het verdere productieproces bij bijvoorbeeld het samenstellen, lassen en assembleren.

Ons machinepark voor buislasersnijden

TRUMPF TruLaser Tube 7000

Sinds 2017 zijn wij in het bezit van de TruLaser Tube 7000. Dit is een machine met een vermogen van 3600W. De TruLaser Tube 7000 snijdt buizen en profielen met een maximumdiameter van 254 mm en maximale wanddikten van 10 mm bij constructiestaal. De perfecte machine voor het lasersnijden van buizen en kokers, van klein tot grote diameters.

Vanwege het geavanceerde nesting systeem die de CAD-tekeningen goed rangschikt voorkomt deze buislasermachine onnodige verspilling. Zodoende houdt het de materiaalkosten laag. Bovendien is de TruLaser Tube 7000 compatibel met allerlei verschillende hulp- en snijgassen voor een egale, strakke afwerking van alle veelvoorkomende buismaterialen. Aluminium, staal of RVS. Voor de TruLaser Tube 7000 is dat geen probleem.

Buislasermachine

TRUMPF TruLaser Tube 7000 fiber

De geavanceerdere versie van de voorganger; de TRUMPF TruLaser Tube 7000 fiber is de meest flexibele vastestoflaser op de markt. Dit is een machine met een vermogen van 6000W. Dit is te wijden aan de geïntegreerde FibreLine Technologie. Hierdoor heeft de TruLaser 7000 fiber een hogere snijsnelheid en biedt het meer flexibiliteit aan wat betreft bewerkingsspectrum. De toegepaste RapidCut snijdtechnologie zorgt voor hoge dynamiek en kortere stuktijden. Dit ziet u vooral terug bij bewerking van dun materiaal. Daarbij is de TruLaser Tube 7000 fiber uitermate geschikt voor het klaarstomen van het bewerkte materiaal voor vervolgprocessen.

Buislaseren door KeizersMetaal

Buislasersnijden op maat, perfecte fit!

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Het team

  Niek ten Elsen

  053 – 2030 174

  Werkvoorbereiding

  Offerte aanvragen
  Maatwerk met passie, uw project in goede handen.
  Offerte aanvragen