Kanten bij Keizers Metaal

Bij Keizers Metaal spreken we van kanten, maar veel gebruikte termen zijn bijvoorbeeld ook ‘zetten’ of ‘plooien’. Kanten is een process waarbij  een lasergesneden plaat om te buigen om het een 3D contour te geven. Dankzij onze geavanceerde kantbanken van Safan Darley, waar wij er elf van hebben in ons machinepark, kunnen we zowel haakse hoeken creëren als complexere vormen om radiussen te vergroten.

Specificaties

Maximale kantlengte 4.300 mm
Maximale tonnage 480 ton
Hoektolerantie ± 0,5 mm

 

"Onze kantspecialisten vormen jouw ideeën naar realiteit. Vraag snel een offerte aan!"

Offerte aanvragen

Waarom plaatmateriaal zetten bij Keizers Metaal?

 • Kwalitatief sterk eindproduct
 • Korte doorlooptijden
 • Efficiënt materiaalgebruik
 • Kanten tot een totale breedte van 4.300 millimeter
 • Kanten tot een maximale plaatdikte van 20 millimeter
 • Tot 480 ton perskracht
 • Grote en kleine series mogelijk
 • Mogelijkheid om hemming toe te passen
Kanten

Icoon personeel Oplossingsgericht

Onze ervaren kanters zijn vakmensen en gaan geen uitdaging uit de weg. Wij denken graag met u mee om complexe vormen te realiseren.

Icoon nieuws Veelzijdigheid

Naast staal, aluminium en RVS kanten wij een veelzijdigheid aan materialen. Wij beschikken over diverse boven- en ondermessen om bijvoorbeeld tranenplaten zonder problemen te kanten.

Kanten tot zelfs 4 meter

Bij het kanten brengen we met behulp van een kantbank een hoek in het product. Deze buigingen zijn vaak noodzakelijk en zorgen voor een sterker en steviger eindproduct. De plaat waarmee dit proces wordt begonnen, kan bij Keizers Metaal tot wel 4.300 millimeter breed zijn. Bovendien kunnen we dankzij deze techniek meer plaatmateriaal besparen en alsnog complexe, stevige vormen creëren. Door een uniek machinepark, met onder andere elf kantbanken, heeft Keizers Metaal een ruime mogelijkheid om verschillende opdrachten tegelijk uit te voeren. Hierdoor kunnen we snel en effectief uw producten zetten. Met onze Safan Darley kantbanken verzorgen we kantwerk in plaatwerk van RVS, aluminium of staal. Onze tonnages variëren van 35 tot 480 ton. Wij kanten tot een totale breedte van 4.300 millimeter. Ontdek hier alle richtlijnen voor kanten. Door de richtlijnen te volgen zal het proces van kanten beter verlopen.

Kanters van Keizers Metaal

Vooruitstrevend plooien

Wij bieden onze klanten ook de mogelijkheid om te kiezen voor enkelstuks of seriestuks kanten. Dit is mogelijk omdat wij gebruik maken van speciale CNC-kanttechnieken.  CNC, ofwel Computer Numerical Control, is een kantproces dat wordt aangestuurd door een vooraf ingesteld programma. Hiermee kunnen we efficiënter, preciezer en voordeliger de meest complexe vormen kanten. Voor meer informatie over CNC-kanten kunt u de pagina bezoeken.

Specialistische kennis

Ons klantenbestand is opgebouwd uit verschillende experts binnen de maak- en bouwsectoren. Maar ook deze experts zien binnen de mogelijkheden tot metaalbewerking en de meest efficiënte en voordelige oplossingen door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kunt u daarom gebruikmaken van de specialistische in-house kennis en ervaring van onze medewerkers. Garandeer de beste materialen en bewerkingen voor al uw halffabricaten ten behoeve van uw project, neem contact op met Keizers Metaal.

Kanten met vakmanschap, vraag offerte aan!

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Tom van Keizers Metaal

  Tom Bouwhuis

  053 – 2030 171

  Manager plaatwerk

  Offerte aanvragen
  Voor de beste resultaten, vertrouw op ons vakmanschap.
  Offerte aanvragen