> Kanten | KeizersMetaal | De specialist op het gebied van kanten!

Zelfs tot vier meter kanten

Kanten is een productietechniek om een 2D plaat om te buigen tot een 3D contour. Bij kanten/zetten brengen we met behulp van een kantbank een hoek in het product. Deze buigingen zijn vaak noodzakelijk en zorgen voor een sterker en steviger eindproduct. Bij zettingen kunnen we haakse hoeken maken, maar door gefaseerd te kanten of door middel van een as kunnen we ook radiussen creëren. K320 wordt met een beschermdoek gezet om beschadiging te voorkomen. Met een uniek machinepark, waaronder zeven kantbanken van Safan uit Lochem, bestrijken wij een zeer brede range. Onze tonnages variëren van 35 ton tot 480 ton. Wij kanten tot een totale breedte van 4.300 mm.

Benieuwd naar de mogelijkheden in kanten?

Offerte aanvragen

Toepassingen

Het zetten is bij veel projecten een vereiste handeling om een goed eindresultaat te realiseren. Door de verschillende kantbanken, heeft Keizers Metaal een ruime mogelijkheid om verschillende opdrachten tegelijk uit te voeren. Hierdoor kunnen we snel en effectief uw producten zetten, zowel machinaal als met de hand. Zo beschikt elke bank over de juiste uitrusting voor een ideale afhandeling van elk tussenproduct.

De kantbank van de H-Brake Hybrid 170T.31-25 is voorzien van een elektrisch-hydraulisch systeem dat de voordelen van beide aandrijftechnieken combineert. Een servomotor met directe aansturing zorgt voor de efficiëntie en snelheid, en de hydrauliek zorgt voor de kracht en duurzaamheid. Het systeem is zeer energiezuinig en geluidsarm en gebruikt maar een fractie van de gebruikelijke hoeveelheid olie.

Technische specificaties:

 • Perskracht: 1700 kN (170 ton)
 • Werklengte: 3100 mm breed
 • Slag: 280 mm
 • Q-maat: 655
 • Uitlading: 510 mm
Kanten met kantbank van KeizersMetaal

Icoon personeel Oplossingsgericht

Onze ervaren kanters zijn vakmensen en gaan geen uitdaging uit de weg. Wij denken graag met u mee om complexe vormen te realiseren.

Icoon nieuws Veelzijdigheid

Naast staal, aluminium en RVS kanten wij een veelzijdigheid aan materialen. Wij beschikken over diverse boven- en ondermessen om bijvoorbeeld tranenplaten zonder problemen te kanten.

Voordelen

Met kanten/zetten buigen we een 2D-plaat om in een 3D-vorm waardoor we een stevig eindproduct creëren. Dankzij deze techniek heeft u minder plaatmateriaal nodig. Dit scheelt al gauw veel kosten. Met onze Safan (/Darley) afkantpersen verzorgen we zetwerk in plaatwerk van RVS, aluminium of staal. Keizers Metaal maakt zowel enkelstuks als seriestuks en ook complexere vormen zijn geen probleem.

 • Kwalitatief sterk eindproduct
 • Korte doorlooptijden
 • Efficiënt materiaalgebruik
 • Kanten tot een totale breedte van 4.300 mm
 • Tot 480 ton perskracht
Kanten door professioneel bedrijf

Heeft u een vraag over kanten?

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Ronald Spaanstra

  Ronald Spaanstra

  Calculatie / verkoop

  Neem voor meer informatie of voor een geheel vrijblijvende offerte contact met ons op via ons contactformulier