Kanten (zetten) bij Keizers Metaal

Kanten (ook wel zetten genoemd) is een productietechniek om een lasergesneden plaat om te buigen tot een 3D contour. Bij het kanten of zetten brengen we met behulp van een kantbank een hoek in het product. Deze buigingen zijn vaak noodzakelijk en zorgen voor een sterker en steviger eindproduct. Bij zettingen kunnen we haakse hoeken maken, maar door gefaseerd te kanten of door middel van een as kunnen we ook grote radiussen creëren. Met een uniek machinepark, waaronder 11 kantbanken van Safan Darley uit Lochem, bestrijkt Keizers Metaal een zeer brede range. Onze tonnages variëren van 35 ton tot 480 ton. Wij kanten tot een totale breedte van 4.300 mm. Ontdek hier alle richtlijnen voor kanten. Door de richtlijnen te volgen zal het proces van kanten beter verlopen.

Specificaties

Maximale kantlengte 4.300 mm
Maximale tonnage 480 ton
Hoektolerantie ± 0,5 mm

 

"Onze kantspecialisten vormen jouw ideeën naar realiteit. Vraag snel een offerte aan!"

Offerte aanvragen

Waarom kanten (zetten) bij Keizers Metaal?

 • Kwalitatief sterk eindproduct
 • Korte doorlooptijden
 • Efficiënt materiaalgebruik
 • Kanten tot een totale breedte van 4.300 mm
 • Tot 480 ton perskracht

Icoon personeel Oplossingsgericht

Onze ervaren kanters zijn vakmensen en gaan geen uitdaging uit de weg. Wij denken graag met u mee om complexe vormen te realiseren.

Icoon nieuws Veelzijdigheid

Naast staal, aluminium en RVS kanten wij een veelzijdigheid aan materialen. Wij beschikken over diverse boven- en ondermessen om bijvoorbeeld tranenplaten zonder problemen te kanten.

Kanten (zetten) tot zelfs 4 meter

Met kanten of zetten buigen we een vlakke plaat tot zelfs 4.300 mm om in een 3D contour waardoor we een stevig eindproduct creëren. Dankzij deze techniek heeft u minder plaatmateriaal nodig. Dit scheelt al gauw in de kosten. Door een uniek machinepark, waaronder 11 kantbanken, heeft Keizers Metaal een ruime mogelijkheid om verschillende opdrachten tegelijk uit te voeren. Hierdoor kunnen we snel en effectief uw producten zetten, zowel machinaal als met de hand. Met onze Safan Darley kantbanken verzorgen we kant(zet)werk in plaatwerk van RVS, aluminium of staal. Keizers Metaal maakt zowel enkelstuks als seriestuks en ook complexere vormen zijn geen probleem.

Kanten met vakmanschap, vraag offerte aan!

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Tom van Keizers Metaal

  Tom Bouwhuis

  053 – 2030 171

  Manager plaatwerk

  Offerte aanvragen
  Voor de beste resultaten, vertrouw op ons vakmanschap.
  Offerte aanvragen