Keizers Metaal is de specialist op het gebied van metaalbewerking. Dit is naast plaat- en buislasersnijden ook van toepassing op bewerkingen zoals lassen. Bij Keizers Metaal hebben we ervaren lassers achter de lasbanken staan die in staat zijn diverse gasbooglastechnieken toe te passen om het best mogelijke resultaat te behalen. Zo hebben we ook ervaren lassers die TIG-laswerk verrichten. Zoekt u dus een partner voor het verrichten van TIG-laswerk of bent u benieuwd wat TIG-lassen is en hoe u het kan laten toepassen om uw halffabricaten tot het volgende niveau te tillen, lees verder.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen!

Wat is TIG-lassen

TIG-lassen behoort tot de elektrische booglastechnieken. TIG, ofwel Tungsten Inert Gas, is een proces die gebruik maakt van een wolfraam elektrode. Deze elektrode smelt niet af. Dus, in tegenstelling tot MIG/MAG-lassen, waar de toorts automatisch toevoegmateriaal aanbrengt in het smeltbad, gebeurt dat met TIG-lassen handmatig. Dit heeft het toegevoegde dat de lasser de kwaliteit, snelheid en nauwkeurigheid van de las kan beïnvloeden. Daarvoor heb je ervaren lassers met een vaste hand nodig. Een overeenkomst tussen TIG-lassen en MIG-lassen is het gebruik van inert hulpgassen om het smeltbad te beschermen tegen oxidatie. Het kan echter voorkomen dat het beschermgas kan ontsnappen aan de achterkant van de las. In dit geval kan er alsnog oxidatie plaatsvinden waardoor de naad erg zou verzwakken. In zulke gevallen gebruiken wij bij Keizers Metaal bij het TIG-lassen een secundaire gas, genaamd backinggas.

TIG lassen van halffabricaten en frames

Er zijn diverse redenen om de complexere TIG-lasmethode te verkiezen boven snellere, meer beschikbare opties zoals MIG/MAG lassen. Voornamelijk wanneer het gaat om het lassen van dunne metalen onderdelen. TIG-lassen vergt minder hitte waardoor vervorming van het materiaal wordt geminimaliseerd. Daarnaast zorgt de controle die TIG-lassen geeft, voor een veel schonere en nauwkeurigere naad.

TIG-lassen is overigens compatibel met vrijwel alle soorten metalen. De metalen die wij het meest bewerken bij Keizers Metaal, aluminium, RVS en staal, zijn alle drie ideale metalen om te lassen met een TIG-lastechniek.

 

TIG Lassen-Keizersmetaal

TIG laswerk verrichten bij Keizers Metaal

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  TIG Lasser aan het werk

  TIG lassen

  Professionalisme, nauwkeurigheid en een personal touch. Dat zijn de hoofdredenen om TIG-laswerk te laten verrichten bij Keizers Metaal. De snelheid die onze klanten gewend zijn bij ons MIG/MAG- en stiftlaswerk is niet van toepassing bij onze TIG-lassers. Dit komt door de precisie en nauwkeurigheid die deze vorm vergt. Wat wij daarentegen wel bieden zijn de juiste certificering die bewijzen dat wij onze klanten al jaren op hoog niveau weten te bedienen. Neem contact op met onze specialisten en laat je inspireren en adviseren vanaf het ontwerp tot aan het eindproduct.