Lassen met gassen

Bij Keizers Metaal in Haaksbergen gaan we altijd voor een perfect resultaat bij elke metaalbewerkingstaak. Het tot stand brengen van nette, stevige lasnaden is geen uitzondering. Om iedere lasnaad als een spreekwoordelijke ‘tien’ te realiseren, maken we in veel gevallen gebruik van backinggas of beschermgassen. Backinggas lassen is een methode waarbij we het smeltbad en de lasnaad kunnen beschermen tegen contaminatie en oxidatie. Voor meer informatie over hoe onze ervaren lassers deze backinggassen gebruiken bij het lassen en hoe u zelf deze expertise kunt laten toepassen op uw project of halffabricaat, lees hieronder verder.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen!

Waarom lassen wij met beschermgassen?

Het gebruik van beschermgassen in het lassen is cruciaal voor het lassen van gelegerde materialen. Het populairste materiaal waarbij we dit moeten toepassen, is RVS. RVS, zoals de naam doet geloven is roestvrij. Dit kenmerk wordt tot stand gebracht door de verschillende legeringen zoals chroom. Echter, op het moment dat er gelast moet worden, ontstaat er een zwaktepunt in het metaal. Het smeltbad is optimale omgeving voor oxidatie. Door deze oxidatie kan er roest ontstaan, waardoor de integriteit van het materiaal wordt ondermijnd. Deze oxidatie is niet alleen gevaarlijk voor RVS, maar ook voor onze andere populaire staalsoorten zoals aluminium en cortenstaal.

Lasser gebruikt backinggas

Verschillende lasmethodes met backinggas

Om oxidatie te voorkomen maken we gebruik van inert gassen. Inert gassen minimaliseren de hoeveelheid zuurstof in de omgeving van het smeltbad. Argon, het inertgas dat wij gebruiken, zorgt ervoor dat we met gas het smeltbad ‘ontsmetten’ als het ware. Argongas gebruiken we als beschermgas bij zowel het MIG-lassen als het TIG-lassen van rvs en cortenstaal.

Naast MIG- en TIG-lassen met inert gas, bieden we ook de optie om te lassen met actief gas; MAG-lassen. Hoewel de werking in grote lijnen hetzelfde is, gebruiken we niet alleen argon. We gebruiken dan een mengsel tussen argon en koolstofdioxide. Dit is niet alleen ter reiniging van het lasbad, maar ook voor het koelen van de elektrode en het creëren van een stabiele lasboog.

Lassen met Backinggas

Lasspecialisme bij Keizers Metaal

De combinatie van ervaren lasexperts en geavanceerd apparatuur zorgen voor de mogelijkheid tot het leveren van een consistente, hoge kwaliteit. Heeft u een opdracht waarvan u geen idee heeft hoe u het, het beste kunt aanpakken, neem dan contact met onze experts op. Zij zijn bereid om met u mee te denken over de best mogelijke oplossing. Deze oplossing betreft niet alleen het materiaal maar ook de methode. Zo zijn we zeer bekend met het lassen met behulp van backinggas.

Verzeker kwaliteit

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Backinggas lassen

  Backinggas lassen

  Heeft u lassers nodig die ervaren zijn met het lassen met backinggas? Neem contact op met onze experts! Zo kunt u binnen een mum van tijd stappen maken met uw project.