Specialistisch laswerk door Keizers Metaal

Het lassen van een metaal op een ander metaal ook wel zwart-wit verbinding genoemd. Deze specialistische vorm van lassen vergt een zorgvuldige aanpak en het gebruik van de juiste lasmethoden. Dit geldt in het bijzonder voor het lassen van rvs op staalmateriaal. Hoewel deze lasverbindingen lastiger zijn om te leggen, hoeven onze klanten zich geen zorgen te maken. Bij Keizers Metaal hebben we de snelheid, kennis en vaardigheid in huis met onze ervaren lassers en kwalitatieve lasbanken. De diverse aspecten waarop moet worden gelet, de snelheid waarmee wij halffabricaten opleveren en de kwaliteit van het laswerk onderscheiden onze lassers binnen de metaalbewerkingssector. Zo kunt u uzelf garanderen van een snelle oplevering, kwalitatieve afwerking en nette lasnaden.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen!

Methodes voor het rvs lassen op staal

Doorgaans gebruiken we bij Keizers Metaal twee methodes voor het lassen van rvs op staal. MIG/MAG lassen en TIG lassen. Met behulp van de juiste lastoevoegmaterialen en beschermgassen kunnen we beide materialen beschermen tegen oxidatie en goede lasnaden realiseren. Het soort lasdraad dat voor zwart-wit verbindingen wordt gebruikt is afhankelijk van de materialen en de eisen die aan de verbinding worden gesteld.

Er zijn ook gevallen waarin we niet MIG/MAG of TIG lassen. Rvs aan staal lassen kan uitdagend zijn omwille van de hechtingen die tot stand moeten komen. In deze gevallen is het gebruik van een tussenlaag noodzakelijk. Hierbij gebruiken we legeringen die compatibel zijn met zowel rvs als staal. Tussenlagen, ofwel interlayers, helpen bij het verminderen van mogelijke scheurvorming en het verbeteren van de hechting tussen rvs en staal.

rvs lassen op staal door KeizersMetaal

Kwaliteitslasnaden uit vakmanschap

Puntgave lasnaden zijn een uitdaging om te realiseren. Des te meer wanneer het gaat om een stevige lasnaad tussen twee verschillende metalen. Dit omdat deze metalen andere eigenschappen hebben wanneer het aankomt op aspecten als hittegeleiding en smeltpunt. Daarom is het van belang dat u ervaring, certificering en kwalitatief gereedschap meeneemt in uw keuze voor een laspartij. Bij Keizers Metaal kunnen wij u deze garantie geven. Bekijk hier onze lascertificaten.

rvs lassen op staal

Voordelen RVS lassen

Vaak wordt een las gezien als een zwakke schakel in een constructie. Maar als roestvast staal op de juiste manier wordt gelast, hoeft dit zeker niet het geval te zijn. RVS lassen vereist minimale warmte-inbreng om te voorkomen dat het roestvast staal vervormt. Naast het feit dat we RVS op staal lassen, bent u bij ons ook aan het juiste adres voor buis- en plaat lasersnijden, kanten, walsen en boren. Alles wordt bij ons onder één dak gerealiseerd. Hierdoor heeft u niet te maken met lange levertijden. Keizers Metaal is gecertificeerd volgens de laskwalificatie 3834-2. Dit is de meest uitgebreide certificering van het kwaliteitsborgingssysteem. Door deze uitgebreide certificering is Keizers Metaal de geschikte leverancier om RVS op staal te lassen. Tevens kunnen wij desgewenst diverse lasonderzoeken laten uitvoeren.

RVS Lassen op Staal door Keizers Metaal

Neem contact op met Keizers Metaal

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  rvs lassen op staal

  RVS lassen op staal

  Vakmensen die uw halffabricaten met precisie kunnen lassen, ook wanneer het gaat om rvs op staal lassen, vindt u bij Keizers Metaal. Verzeker uzelf tegen scheuren in de lasnaad en vervorming van het materiaal. Neem contact op met onze experts.