Speeltoestellen van Yalp

“Keizers Metaal is een veelzijdige, betrouwbare en flexibele partner van Yalp. Wij waarderen het persoonlijke contact en de goede advisering.”

Yalp (het omgekeerde van play) levert over de hele wereld speel- en sporttoestellen voor de professionele markt, zoals openbare ruimtes, recreatie en scholen. Rob Tuitert is één van de gepassioneerde en creatieve geesten binnen Yalp. Samen met zijn collega’s bedenkt hij nieuwe sport- en speeltoestellen. Yalp besteedt het vervaardigen van de subassemblages uit. Hiervoor worden betrouwbare partners geselecteerd die proactief meedenken. Rob is daarom blij met Keizers Metaal als partner.

Yalp

Bij Yalp creëren ze met passie, plezier en overtuiging speel- en sportomgevingen die net even anders zijn en die iedereen uitnodigen tot sport, spel, plezier en sociaal contact. De specialisatie van Yalp is dat zij het net even anders aanpakken en inspelen op de vernieuwde mogelijkheden van deze tijd. Dit doen ze onder andere door het aanbieden van unieke interactieve toestellen en met concepten die inspelen op de hedendaagse trends. Yalp wordt gekenmerkt door een eigenzinnige cultuur die ondanks het familiare karakter sterk internationaal opereert. Er is veel vrijheid en iedereen draagt bij aan nieuwe ideeën.

Rob Tuitert, product developer bij Yalp aan het woord

“We zijn een vriendenclub van professionals en mijn ambitie – en eigenlijk die van ons allemaal – is om wereldwijd iedereen aan het spelen krijgen, ook ouderen en met name outdoor,” zegt Rob Tuitert. Hij is in 2006 gestart als stagiair bij Yalp. Zijn afstudeeropdracht heeft geresulteerd in de Yalp Sona, het speeltoestel dat beweging op de speelvloer omzet in geluid. De passie van Rob wordt tijdens het gesprek snel duidelijk en klinkt ook door in de volgende TEDx film klik hier.

“Yalp bedenkt het eerste idee en werkt het gehele businessmodel tot de laatste bout helemaal zelf uit. Het mechanische ontwerp wordt in huis gemaakt, evenals de software games. Yalp opereert internationaal en werkt met lokale partners, veelal uit Twente, samen. Wat we uitbesteden is het produceren van de subassemblages,” aldus Rob. Keizers Metaal is op dit gebied een betrouwbare partner.

Keizers Metaal als partner van Yalp

“Keizers Metaal is een partner die al bij het ontwerp goed meedenkt en ook bij het maken van de eerste prototypes,” vervolgt Rob. “Eventuele technische onmogelijkheden worden door de medewerkers van Keizers gesignaleerd en rechtstreeks aan ons teruggekoppeld. Dit persoonlijke contact en de open communicatie waarderen we zeer!” gaat Rob verder.

Rob geeft verder aan dat Keizers Metaal een betrouwbare en flexibele partner is die denkt in mogelijkheden. “Bij een spoedklus wordt snel geacteerd en denken ze mee met wat kan. Keizers Metaal gaat ver in het ontzorgen, bijvoorbeeld door ook de oppervlaktebehandeling te verzorgen. Alles komt netjes, goed voorzien van labels bij ons aan, zodat we het daarna efficiënt kunnen assembleren!”

Rob Tuiter Yalp

In de samenwerking zijn inmiddels de Yalp Sutu, Yalp Memo en Yalp Fono speeltoestellen gerealiseerd en wereldwijd geïnstalleerd. Rob laat dit ook even zien op zijn telefoon, waarmee hij op een speciale app, die toont op welke speeltoestellen op dat moment gespeeld wordt en waarmee statistieken (zoals het aantal uren dat er op gespeeld wordt) te bekijken zijn.

Op de vraag hoe Rob de toekomst ziet, antwoordt hij:

“Naar de toekomst toe wil Yalp de nummer 1 blijven op interactief buitenspelen wereldwijd, waaraan onze Twentse partners zoals Keizers een mooie en belangrijke bijdrage leveren.”

Speeltoestel partner Yalp