Verpakkingsoplossingen van Omori Europe

“Keizers is een betrouwbare partner van Omori Europe. We waarderen het persoonlijke contact, de kwaliteit is goed en ze zijn heel snel.”

Omori Europe levert in Europa innovatieve verpakkingsoplossingen en geeft invulling aan de doelstelling van de in 2015 toegetreden Japanse aandeelhouder Omori. De doelstelling is om een begrip in verpakken te worden. Om dit te realiseren zijn goede partners van groot belang. Tom Spelmink, inkoper bij Omori Europe, is blij met de samenwerking met Keizers Metaal. Het persoonlijke contact met de werkvoorbereiding van Keizers weet hij te waarderen. Er wordt goed meegedacht, de kwaliteit is betrouwbaar en ze zijn ook nog eens heel snel.

Omori Europe

In 1948 bouwde de heer Shozo Omori in een garage zijn eerste kleine machine. Dit was het begin van de introductie van veel nieuwe machines en innovatieve technologieën. In 2015 werd het Japanse bedrijf Omori aandeelhouder van Selo. Daarmee versterkte het partnerschap, dat in 1980 reeds was aangegaan. Ultramoderne stretchwrappers en flowpackers ontwikkelden zich tot het belangrijkste specialisme voor de voedingssector en de farmaceutische industrie.
Omori Europe staat dicht bij de klanten in Europa en is daardoor in staat een belangrijke bijdrage te leveren ten aanzien van ontwikkelingen. De verpakkingslijnen voor de Europese markt worden in Oldenzaal ontworpen en gebouwd. Standaard- en klantspecifieke oplossingen worden geïntegreerd tot complete verpakkingsoplossingen.

Keizers Metaal als partner van Omori

Tom Spelmink werkt al vele jaren bij Omori Europe in Oldenzaal. Zeven jaar was hij Shipping Manager en sinds april 2019 fulltime inkoper. Als inkoper is hij verantwoordelijk voor het selecteren en beoordelen van de toeleveranciers. Tom geeft aan, dat Keizers Metaal naast een groot deel van het plaatwerk en het 3D buislaserwerk ook de samenstellingen voor Omori Europe verzorgt.
Periodiek voert hij een leveranciersonderzoek uit. “Keizers Metaal komt er bij dat onderzoek telkens goed uit. We kijken daarbij sterk naar betrouwbaarheid en naar de snelheid van leveren. Die is altijd goed en ze zijn écht snel!”, licht Tom toe.

Tom Spelmink specialist KeizersMetaal

Open en snel

Tom luistert ook naar de mening van de mensen in de productie en assemblage bij Omori Europe. Die geven aan dat alle onderdelen goed passen, waardoor ze snel kunnen werken. De productie is ook heel tevreden over de wijze van aanleveren: alles is duidelijk gegraveerd, goed gelabeld en voorzien van een overzichtelijke pakbon.

Tom waardeert de openheid en het persoonlijke contact met de werkvoorbereiding bij Keizers Metaal. “Ze kijken mee en beoordelen wat gemaakt moet worden. Als iets niet klopt in het ontwerp, dan koppelen ze dat terug en komen met een advies. Wat ik heel fijn vind, is dat ik er nooit achteraan hoef. Als ik iets besteld heb en een levertijd heb afgesproken, dan weet ik gewoon dat het goed komt.”

Verpakkingsoplossing partner Omori Europe