> Maak kennis met Elvis Euverman - Keizers Metaal

Maak kennis met Elvis Euverman

Elvis Euverman is bedrijfsleider van Keizers Metaal in Haaksbergen sinds de overname van het bedrijf door Dennis Grolleman. In de periode van 2015 tot heden heeft Elvis met zijn ervaring en hands-on mentaliteit een enorme efficiencyverbetering weten te realiseren binnen het bedrijf.

Over Elvis

Elvis is geboren in Dalfsen en heeft een oudere en jongere zus. Hij is getrouwd met Géke, heeft drie kinderen (dochter Demi, 15 jaar, zoon Sem, 12 jaar en de jongste dochter Floor, 8 jaar). Het gezin woont in het buitengebied van Ommen. Op jonge leeftijd is Elvis zijn loopbaan begonnen in het bedrijf van zijn vader. Een familiebedrijf dat zijn vader destijds van zijn opa heeft overgenomen.

Het aanpakken heeft Elvis van huis uit meegekregen. Op zijn twaalfde was hij al in staat om alle voorkomende werkzaamheden binnen het noodslagerij-bedrijf uit te voeren. Zijn vader, die inmiddels meerdere bedrijven had, stopte al ruim voor zijn pensioen met werken. Elvis moest daardoor de bakens verzetten en dat deed hij. Vervolgens is hij bij verschillende dienstverlenende bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie gaan werken. Ook daar wist hij van aanpakken: onder andere als heftruckchauffeur, productiemedewerker en meewerkend voorman.

In de jaren daarna kreeg Elvis steeds meer interesse voor techniek. Hij volgde een aanvullende opleiding en zorgde ervoor dat hij na verloop van tijd allerlei werkzaamheden binnen een technische dienst uitvoerde. Voordat hij de overstap maakte naar Keizers Metaal heeft hij jaren in een technische dienst gewerkt.

Elvis en Keizers

“Nadat Dennis Grolleman mij vroeg om bedrijfsleider bij Keizers Metaal te worden, heb ik daar eerst goed over nagedacht,” aldus Elvis. “Tot die tijd hield ik me met name met techniek bezig. Bij Keizers Metaal zou ik ook met alle andere facetten van bedrijfsvoering te maken krijgen. Ik heb er echter tot op de dag van vandaag nog geen spijt van.”

Elvis heeft vanaf dag één zijn mentaliteit van aanpakken laten zien, door niet als een bedrijfsleider ‘rond te lopen’, maar gewoon aan te pakken. “Ik heb veel verschillende werkzaamheden gedaan, zowel het lasersnijders als het kanten. Wanneer ik een kanter zie die in z’n eentje een grote plaat aan het kanten is, dan spring ik even bij. Toen ik ook een defecte lasersnijder weer gerepareerd had, had ik het vertrouwen wel gewonnen.”

“Toen ik met Dennis een ronde door het bedrijf liep, zag ik dat er veel verbeterd kon worden. Ik had bij andere bedrijven gezien dat je voor efficiency een logische flow moet inrichten. Stap voor stap hebben we dit aangepakt. Daarnaast ben ik met de interne organisatie aan de gang gegaan. Ik ben erg blij dat er nu een hecht team werkt dat van aanpakken weet. We zetten ons allemaal in om zo flexibel mogelijk de opdrachten voor onze klanten uit te voeren. Een korte levertijd staat daarbij centraal. Het is duidelijk dat dit door onze klanten gewaardeerd wordt. Bestaande klanten vertrouwden ons steeds meer toe en we hebben er veel nieuwe klanten bijgekregen. In de afgelopen vier jaar is de omzet daardoor meer dan verdubbeld.”

Tot slot

Op de vraag “Wat wil je in de komende jaren verder bereiken?” antwoordt Elvis:

“Verder bouwen aan efficiency en de levertijd verkorten. Onze focus is en blijft korte levertijden, uiterst flexibel en een hoge kwaliteit op het gebied van laseren tot en met het maken van samenstellingen.”