De industriële productiesector heeft de afgelopen jaren een behoorlijke groei laten zien en ook bij Keizers Metaal neemt het werk toe. Met onze nuchtere Twentse instelling betekent dit niets anders dan dat wij meer mensen nodig hebben om onze klanten met dezelfde snelheid te kunnen blijven bedienen. Maar hoe kunnen we dat realiseren zodat zowel onze klanten als onze medewerkers tevreden blijven? Een lastig vraagstuk waarbij we ook nog eens te maken hebben met krapte op de arbeidsmarkt in de technische sector.

Complex maatwerk behouden en toch automatiseren? Hoe dan?


Er liggen 2 oplossingen voor de hand: we vragen onze vakmensen om meer uren te draaien of we gaan automatiseren. Het huidige personeel meer uren laten draaien is geen structurele oplossing, dus dan blijft automatisering over. Onze vakmensen vragen zich dan terecht af of het werk eenvoudiger wordt of zelfs wordt overgenomen. Ons antwoord daarop is helder: het is onmogelijk om maatwerk te automatiseren en dat is ook niet ons doel.

Onze visie op flexibiliteit motiveerde ons om ook eens kritisch naar onszelf en ons productieproces te kijken. Zoveel mensen, zoveel functies en diverse processen. Wat zijn onze werkzaamheden, welke kennis en kunde hebben we al in huis en wat hebben we nog nodig?  Hebben we dan alleen complex maatwerk of zijn onze productiewerkzaamheden op te splitsen in complex en minder complex, en zit hierin onze oplossing?

Vakmensen behouden


Als je als bedrijf bekend staat om de productie van complexe producten en maatwerkprojecten dan wil je daar natuurlijk geen afstand van doen. Onze ervaren mensen kunnen onze machines zelfstandig programmeren en bedienen om het gevraagde maatwerk te kunnen realiseren. En dat is ook wat ze willen blijven doen. Dus we hebben onze vakmensen nog steeds keihard nodig om onze specials te kunnen blijven produceren en leveren.

Nieuwe mensen opleiden


Maar om verder te kunnen blijven groeien hebben we toch de beslissing genomen om te gaan automatiseren. Niet ter vervanging van onze vakmensen, maar juist als “opstap naar” en het “verbreden van mogelijkheden” voor de minder ervaren mensen of mensen die tot heden alleen seriematig kantwerk hebben verricht of nog steeds verrichten. Na de zomer 2022 verwachten wij de eerste 2 gloednieuwe SAFAN kantbanken al bij Keizers metaal waar we nieuwe operators voor nodig hebben. Voor de minder complexe producten worden bewerkingsstappen en volgordes voorgeprogrammeerd, en de rest spreekt voor zich. Zo hoeft het zelfstandig programmeren geen drempel meer te zijn en kunnen minder ervaren technische mensen zich bij ons ontwikkelen en hun ervaring op doen.

Dus als je als kanter wel enige basis-ervaring hebt of hebt gewerkt in een serieproductie-omgeving dan kun je nu ook bij Keizersmetaal aan de slag.  Echter, werken wij met kleinere seriegroottes en bieden jou afwisseling in je werk. Ook een mooie kans voor mensen die pas (om) geschoold zijn in werktuigbouwkundige/ technische richting en die door willen ontwikkelen.

Dus…ben je eerder bij ons geweest, of zag je ertegenop direct zelfstandig te moeten programmeren? Ben je op dit moment wat minder ervaren maar heb je wel de ambitie om te ontwikkelen op het gebied van CNC kanten? Bekijk en solliciteer dan nog eens op onze vacature.