> Certificaten | Keizers Metaal | Bekijk al onze certificaten

Bekijk onze certificaten

Certificering van onze processen

Keizers groeit. Maar hoe zit het dan met de beheersbaarheid en de kwaliteit? Ook op dát gebied heeft Keizers niet stilgestaan en goede stappen gezet. Het resultaat? Een aantal nieuwe TÜV certificaten.

We worden door onze klanten zeer gewaardeerd om onze flexibiliteit, maar processen moeten ook beheersbaar zijn én blijven met een hoge leveringsbetrouwbaarheid. Daarom hechten we bij Keizers Metaal waarde aan toetsing en certificering van onze processen.

Keizers is in het bezit van het EN 1090-1 certificaat, de norm die van toepassing is op dragende stalen en aluminium constructiewerken. Daarnaast zijn we in het bezit van het EN 10204 – herwaarmerkcertificaat. We zijn door TÜV-Nederland bevoegd tot het overstempelen van basismateriaal met een 3.1 of 3.2 certificaat.

Wilt u meer weten, bel dan 053 – 57 42 640 of vul het antwoordformulier in. We bellen u binnen 24 uur terug.

TÜV Nederland

EN 1090-1 Algemeen

De NEN-EN 1090-1 is de geharmoniseerde Europese norm, die van toepassing is op dragende staal en aluminium constructiewerken. Constructies als gebouwen, bruggen en ondersteuningen voor bijv. silo’s moeten vanaf juli 2014 volgens deze norm gemaakt worden. De EN 1090-1 Algemeen norm is gepubliceerd omdat vanaf 1 juli 2014 constructieve bouwproducten CE gemarkeerd dienen te worden, daarnaast dient er een conformiteitsverklaring te worden afgeven.

Door deze eis worden er ook hogere eisen aan de toeleveranciers gesteld. Zo ook voor Keizers Metaalbedrijf B.V.

EN 1090-1

Keizers Metaalbedrijf B.V. is in het bezit van het EN 1090-1 certificaat.

EN 1090 bestaat uit verschillende klassen. Keizers Metaalbedrijf B.V.  is gecertificeerd voor onderstaande klassen;

  • Constructieve aluminium constructies tot en met uitvoeringsklasse EXC2 volgens product norm EN 1090-3:3008
  • Constructieve staalconstructies tot en met uitvoeringsklasse EXC3 volgens product norm EN 1090-3:2008/A1:2011

Executieklassen – en dus ook de constructiedelen – zijn ingedeeld van klassen EXC 1 t/m 4. De executieklassen van de EN 1090 zijn bedoeld om de mate van controle en beheersing aan te duiden. De executieklasse EXC 1 is van toepassing op niet belaste constructies en loopt verder op naar executieklasse EXC 4 voor zwaar belaste constructies.

Er zijn controles op bepaalde processen zoals snijden, boren, lassen en conserveren nodig. Dit is om de totale controle op het product te waarborgen zodat de juiste kwaliteit wordt geleverd.

EN 10204 – Herwaarmerken

Keizers Metaalbedrijf B.V. is door TÜV-Nederland bevoegd tot het zelfstandig mogen overstempelen van materiaal met een 3.1 of 3.2 certificaat. (herwaarmerken)

Herwaarmerken betekent verhoogde materiaalidentificatie.

Op aanvraag verstrekt onze kwaliteitsafdeling een keuringsdocument en herwaarmerkverklaring bij uw gesneden product(en). De markering is na overstempelen terug te vinden in ieder product dat uit 3.1 of 3.2 materiaal is vervaardigd. Door herwaarmerken volledige traceerbaarheid mogelijk naar de materiaalsamenstelling waaruit uw product is vervaardigd.

Herwaarmerken binnen Keizers Metaalbedrijf B.V. heeft betrekking op materiaal met een 3.1 of 3.2 certificaat (EN 10204:2004). Het herwaarmerken vind plaats conform 2400-B-014 binnen Keizers Metaalbedrijf B.V. zelf.

ISO 3834 – Kwaliteitsborgingsnorm voor het smeltlassen van metalen

Wij, Keizers Metaalbedrijf, zijn 3834-2 gecertificeerd. Dit is een internationaal erkend kwaliteitsborgingsysteem voor laswerkzaamheden.

Tevens is de 3834-2 de meest uitgebreide en hoogste klasse van de certificering. Er worden eisen gesteld aan alle facetten van het lasproces. Vanaf de orderacceptatie tot aan de productafname worden al deze stappen nauwkeurig volgens kwaliteitsprocedures uitgevoerd. Deze certificering is het bewijs dat Keizers metaal op het gebeid van las technische werkzaamheden alle kwaliteitseisen heeft gewaarborgd. Dit maakt Keizers de meest geschikte leverancier van gekwalificeerde laswerkzaamheden.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Door dit systeem worden producten en diensten met gegarandeerde kwaliteit geleverd.