Naast onze (buis)lasersnijdiensten, bedienen we klanten ook met laswerk. Hiermee maken we onderscheid tussen drie verschillende lasdiensten. MIG/MAG lassen, TIG lassen en stiftlassen. De eerste techniek, MIG/MAG lassen, is een elektrische booglasmethode waarbij er continu een elektriciteit geleidende draad wordt aangevoerd om het product te lassen. Dit smeltbad wordt vervolgens beschermt tegen oxidatie met de beschermgassen die gebruikt worden bij MIG en MAG lassen. Om uzelf te garanderen van kwalitatief hoogwaardig laswerk met een bijna onzichtbare naad, kunt u bij Keizers Metaal aankloppen voor al uw MIG/MAG laswerk.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen!

Het verschil tussen MIG en MAG lassen

Het verschil tussen MIG en MAG lassen is het gas dat wordt gebruikt. Hoewel er een degelijk verschil is, worden deze twee technieken vaak onder een noemer gebracht. Het zijn namelijk beide vormen van GMAW-lassen. GMAW-laswerk, ofwel Gas Metal Arc Welding, vertaald naar gasbooglassen. Het gebruikte gas is wat MIG en MAG lassen van elkaar onderscheidt.

MIG lassen

MIG lassen, ook bekend als Metal Inert Gas (Welding), maakt gebruik van inert gas om het smeltbad te beschermen. De gassen die hierbij gebruikt worden zijn normaliter gassen zoals argon. Inert gassen regeren nagenoeg niet met andere stoffen of elementen, dit zorgt ervoor dat het smeltbad beschermd wordt tegen oxidatie. MIG lassen wordt dus toegepast wanneer de klant laswerk wenst waar geen chemische reactie wordt gewenst.

MAG lassen

MAG lassen, ofwel Metal Active Gas (Welding), maakt gebruik van actief gas bij het lassen. Dit gas, in tegenstelling tot inert gas, reageert wel met het smeltbad. Hierbij gebruiken we gassen als CO2. Belangrijk is wel dat wij niet puur MAG lassen. Om het smeltbad wel te laten reageren en een nette lasnaad te verzorgen, mengen we de gassen. 80% inert gas gemengd met 20% actief gas.

MIG/MAG lassen keizersmetaal

Voordelen van MIG/MAG lassen

Allereerst is er de snelheidsfactor. MIG/MAG laswerk is een relatief snelle lastechniek. Dit geeft ons de mogelijkheid om grote hoeveelheid halffabricaten te lassen voor klanten. Daarnaast is het een goed controleerbare lastechniek. Het gebruik van de beschermgassen, gepaard met de expertise van onze lassers, zorgen ervoor dat halffabricaten uit onze werkplaats rollen met een nette of, waar nodig, onzichtbare lasnaad.

MIG/MAG lassen

Laswerk laten verrichten door Keizers Metaal

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  MIG/MAG lassen

  MIG/MAG lassen

  Bij Keizers Metaal lassen we met een aantal factoren hoog in het vaandel. Snelheid, nauwkeurigheid, expertise en een persoonlijke benadering. Vanwege onze schaal kunnen we goed balans vinden tussen hoge productie en maatwerk per klant. Bent u dus op zoek naar een partij die MIG/MAG laswerk kan verrichten? Zoek dan niet verder dan Keizers Metaal.