Victor Pedersen

Werkvoorbereider Buislaser Victor Pedersen gaat verder dankzij Keizers Metaal

Doorgroeien als ambitie

Sinds januari dit jaar is Victor volop aan de slag bij Keizers Metaal. Na wat verschillende richtingen en een niet afgemaakte HBO-studie begon hij in de montage, maar werd toen al snel ingezet als werkvoorbereider voor de buislaser. Een veelzijdige baan met veel verantwoording en praktische ervaring. Wat Victor betreft is dit een mooie opstap richting engineering waar hij verder in wil: “Je ziet heel veel producten en leert snel over praktische maakbaarheid. Die ervaring kan ik meenemen in de studie werktuigbouwkunde die ik dankzij Keizers ga afronden.”

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid

Bij Keizers Metaal heeft Victor zijn draai wel gevonden. “Er is veel vrijheid en daarmee ook veel verantwoordelijkheid. Je kan je niet verschuilen achter andere mensen, maar je bent hier ook geen nummer of een pionnetje. Kantoor en werkplaats, dat is gelijk bij Keizers. Als er iets niet klopt of niet zeker is, dan ga je zelf met de werkplaats overleggen. Zo zijn er heel korte lijnen tussen kantoor en productie. Voor mij werkt dat heel fijn. Het is wel hard werken, maar er is ook veel ruimte voor gezelligheid. Er blijven altijd wel mensen hangen voor de vrijdagmiddagborrel. Dan komen ook de persoonlijke verhalen naar voren.”

Werkvoorbereider buislaser

“Ik ben werkvoorbereider voor de buislaser waarmee wij bewerkingen doen van buizen en kokerprofielen. Door slim te construeren kan je de kostprijs van een product behoorlijk verlagen of de constructieve kwaliteit verhogen terwijl de doorlooptijd korter wordt. Het leuke is dat je klanten kan helpen met de mogelijkheden van de buislaser die zij natuurlijk niet allemaal kennen. Je hebt als werkvoorbereider de mogelijkheid om mee te denken en voordelen te realiseren, samen met de klant. In feite is iedere order een project dat je begeleidt van contact met de klant, toetsen op maakbaarheid, calculatie en offerte tot order-intake, materiaalinkoop, planning, productie en uiteindelijk expeditie.”

Opleiding werktuigbouwkunde

Met al zijn praktijkervaring breekt er voor Victor na de zomer een bijzondere tijd aan. In september pakt hij de HBO-opleiding weer op die hij een paar jaar geleden gestart was, maar dan nu om die af te ronden. Hij is zeker blij met de mogelijkheid die Keizers daarvoor biedt: “Vanaf september kan ik in deeltijd werken voor mijn studie. Bij Keizers waren zij daar heel positief over, hoe druk het ook is. Dat vind ik echt heel mooi. Het betekent ook dat wij zeker nog goede vakmensen kunnen gebruiken! Niet alleen werkvoorbereiders, maar ook metaalbewerkers/lassers, plaatlaser operators en kantbank operators. Als ik zie hoe ik mij hier heb mogen ontwikkelen, kan ik iedereen alleen maar aanraden om hier verder te gaan”, aldus Victor Pedersen.

Meer weten over mogelijkheden bij Keizers Metaal?

Kijk hier naar onze vacatures. Heb je vragen? Stuur een bericht aan Elvis Euverman of neem contact op via 06 – 27 05 16 87.