> Keizers Metaal | Afscheid op hoogtepunt

Afscheid op hoogtepunt: Trumpf-verkoper Jos Diepenmaat met pensioen

Een bekend gezicht in de Nederlandse plaatbewerkingsindustrie heeft afscheid genomen. Jos Diepenmaat, verkoopadviseur bij Trumpf voor het rayon Noord- en Oost-Nederland, gaat van zijn welverdiende pensioen genieten.

Vlak voor zijn pensioendatum van 1 juli heeft hij de laatste machine die hij heeft verkocht, afgeleverd bij Keizers Metaal in Haaksbergen: een lasersnijmachine TruLaser 3050 Fiber met 8 kW vermogen, uitgerust met een Liftmaster Lineair Basic beladings-unit. Jos Diepenmaat heeft afscheid genomen op een manier die topsporters zich wensen: op zijn hoogtepunt. Het afgelopen boekjaar (Trumpf heeft een gebroken boekjaar van 1 juli tot en met 30 juni) heeft hij namelijk zijn hoogste omzet ooit behaald.

Lange carrière

Een verkoper waar de passie en de gedrevenheid vanaf spatten. Zo omschrijft Dennis Grolleman, directeur van Keizers Metaal in Haaksbergen, verkoopadviseur Jos Diepenmaat van Trumpf, die met pensioen is gegaan. “En hij was iemand die binnen de Trumpf-organisatie iets voor je kon regelen. Ook wat dat betreft gaan we hem missen.” Jos Diepenmaat heeft een lange carrière bij Trumpf achter de rug. Hij weet nog precies wanneer die is begonnen: op 16 november 1987. Toen trad hij in dienst bij Möller Metaal in Hengelo. Trumpf was destijds één van de machinemerken die Möller vertegenwoordigde. Jos begon met het verkopen van kleine machines van andere merken. Maar toen de man die verantwoordelijk was voor de verkoop van Trumpf een aantal jaren later met pensioen ging, volgde Jos hem op. Samen met Teus Vonk, die nu nog steeds actief voor Trumpf.

Lees het hele artikel op Metaal Nieuws