Onze metaalbewerkingsdiensten gaan verder dan lasersnijden en nabewerkingen als kanten en boren. Bij Keizers Metaal staan we ook garant voor kwalitatief hoogwaardig laswerk. Naast MIG/MAG- en TIG-lassen, bieden we onze klanten ook stiftlaswerk. Deze lastechniek zorgt voor een snelle, waterdichte verbinding tussen halffabricaten zonder dat er veel nabewerking bij komt kijken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen!

Wat is stiftlassen?

Stiftlassen of boutlassen is een lasproces waarbij een metalen stift of bout aan een andere plaat wordt gelast.In het stiftlassen kennen we twee principes, stiftlassen met condensator ontlading en stiftlassen met een vlamboog. Bij Keizers Metaal bieden we onze klanten het stiftlassen met condensator ontlading aan. Beide varianten vergen een andere machine en techniek maar zijn in de meeste gevallen toepasbaar op dezelfde situaties. Voor beide lasprincipes geldt dat de las binnen een handomdraai wordt gerealiseerd met een grote ontlading.

Stiftlassen

Stiftlassen met condensator ontlading

Zoals hierboven aangegeven gebruiken we bij Keizers Metaal het stiftlassen met condensator ontlading. Stiftlassen met een condensator ontlading creëert een vrijwel onzichtbare lasnaad tussen het plaatmateriaal en de bout. De lasstroom komt tot stand bij het ontladen van de condensatorbatterij. Dit nadat het mechanisme in het speciale stiftlaspistool de lasbout of -stift op de juist plaats drukt op het plaatmateriaal. Wanneer er een ontlading plaatsvindt drukt onze lasser de lasstift in het gecreëerde smeltbad. Dit smeltbad koelt vervolgens snel af waardoor de stiftlasverbinding wordt gerealiseerd. Door deze snelle lastechniek, blijft de rest van het materiaal puntgaaf.

Stiftlasser Keizers Metaal

Laswerk verrichten door Keizers Metaal

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Stiftlassen met Keizers Metaal

  Stiftlassen

  Kortom, laat je laswerk verrichten door Keizers Metaal. MIG/MAG-, TIG- en stiftlaswerk hebben allen een eigen toepassing en dienen secuur en kwalitatief hoogwaardig uit te worden gevoerd. Daarom kiezen veel klanten voor al hun aluminium, RVS of staalplaatbewerking Keizers Metaal. Sluit u uzelf aan bij onze klantenkring en verzekert u uzelf van kwaliteitsmetaalbewerking? Neem contact op met onze specialisten.