Kokers op maat lasersnijden

Het lasersnijden van kokers is een grote stap voor een breed scala aan industrieën. De efficiëntie, tijdswinst en afname van materiaalverspilling zorgt ervoor dat halffabricaten beter, sneller en economischer uit het proces rollen. Dat weten we bij Keizers Metaal maar al te goed. Al sinds 2017 zijn wij bezig met het aanbieden van onze buislasersnijtechnieken. Sinds de aanschaf van onze buis- en kokerlasersnijmachine kunnen wij onze klanten de hoogst haalbare kwaliteit in koker lasersnijden aanbieden.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen!

Buizen en vierkante buizen lasersnijden

Het verschil tussen buizen lasersnijden en vierkante buizen, ofwel kokers lasersnijden, is niet heel groot in de uitvoering. Het verschil in vorm is gemakkelijk te overbruggen voor onze buislasers. Onze TRUMPF TruLaser 7000 beweegt geheel CNC-bestuurd over de XY-as en kan rotaties maken tot wel 45°. Wil je jouw koker laten lasersnijden door Keizers Metaal, bekijk dan onze aanleverspecificaties. Zijn ze niet conform de aanleverspecificaties? Dat is ook geen probleem. Een andere reden waarom veel van onze klanten voor Keizers Metaal hebben gekozen, is omdat onze schaal persoonlijke ondersteuning en service bewerkstelligt.

3D buislasersnijden is het meest geavanceerde proces waarbij de buislaser de mogelijkheid heeft om in drie dimensies te snijden, wat betekent dat er in de hoogte, breedte en lengte van de buis kan worden gesneden. Dit proces maakt het mogelijk om zeer complexe vormen te snijden, zoals geometrische vormen, gebogen en gedraaide buizen en andere structuren met complexe contouren.

Kokers lasersnijden en bewerken bij Keizers Metaal

Aanleverspecificaties voor kokers

Bij Keizers Metaal bieden we onze klanten veel flexibiliteit. Niet alleen in onze werkwijze, maar ook in welke materialen onze buislaser aankan, de afwerking van die materialen en de vormen. Om uw kokers op maat te laten lasersnijden, dienen ze te voldoen aan de volgende aanleverspecificaties.

Tube TruLaser 7000 voor koker lasering

Toleranties

De tolerantie die wij als standaard hanteren is +/­ 0,3 millimeter op maatvoering van gesneden contouren.

Maximale wanddikte

Afhankelijk van het materiaal en de bewerking, hanteren wij een maximale wanddikte tot 10 millimeter.

Minimale productafmeting

De minimale doorsnede voor kokers is 15 x 15 millimeter.

Maximale productafmeting

Maximale kokerlengte is 5.800 millimeter met een maximale doorsnede 180 x 180 millimeter. Daarbij moet er ook gelet worden op het totale gewicht. Onze TRUMPF TruLaser Tube 7000 kan lasersnijden tot een gewicht van 37,5 kg/meter.

Kokerradiussen

De radiussen die wij hanteren voor kokerbewerkingen zijn afhankelijk van het materiaal. Voor rvs en stalen kokers lasersnijden, moet de binnenradius gelijk zijn aan de wanddikte. Daarbij moet de buitenradius twee keer zo groot te zijn als de wanddikte. Voor alternatieve materialen zoals aluminium moet de binnenradius 0,1 millimeter zijn waarbij de buitenradius even veel is als de wanddikte + 0,1 millimeter.

Neem contact op met Keizers Metaal

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Koker laser snijden bij Keizers Metaal

  Koker lasersnijden

  Van ontwikkeling en concept tot aanpassing en uitvoering. Bij Keizers Metaal begrijpen we dat de oneindige mogelijkheden het lastiger maken om de beste bewerking te kiezen voor uw materiaal. Daarom kunt u altijd met onze experts in gesprek om te kijken hoe wij uw kokers het beste kunnen lasersnijden. Neem vrijblijvend contact met ons op, of vraag een offerte aan.