> Buislaseren | Keizers Metaal | Ontdek de eindeloze mogelijkheden

Eindeloze mogelijkheden met 3D snijden

Lasersnijden is een methode voor het snijden van staal, RVS en aluminium. Het is een veelgebruikte techniek binnen de plaatbewerking. Met een sterk gebundelde lichtbron wordt er een smeltpunt gecreëerd op het materiaal. Bij buislasersnijden worden lange metalen profielen met een laserstraal bewerkt tot een eindproduct of halffabricaat. Onze opdrachtgevers ontwerpen hierbij zelf het product, kiezen het materiaalsoort en leveren het ontwerp aan als 3D-tekening in STEP-format. De machines worden offline geprogrammeerd waardoor de insteltijd tot een minimum wordt beperkt. Uiteraard denken wij graag met u mee over uw bewerking, ook in de ontwerpfase.

Benieuwd naar de mogelijkheden in buislaseren?

Offerte aanvragen

Toepassingen

Keizers Metaal is gespecialiseerd in het bewerken van buizen en kokerprofielen. Door slim te construeren kan de kostprijs van een product enorm worden verlaagd. Zeker wanneer dit wordt vergeleken met de conventionele bewerkingsmethodes zoals zagen en boren. Deze bewerkingen zijn vaak tijdrovend en minder nauwkeurig dan het product bewerken in één opspanning op een buislasersnijmachine.

Sinds 2017 zijn wij in het bezit van de TruLaser Tube 7000. Dit is een machine met een vermogen van 3600W. De TruLaser Tube 7000 snijdt buizen en profielen met een maximumdiameter van 254 mm en maximale wanddikten van 10 mm bij constructiestaal. De perfecte machine voor het lasersnijden van buizen en kokers, van klein tot grote diameters.

De 3D-laserkop kan in alle richtingen laseren. Hierdoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden, zoals een perfecte aansluiting bij het verwerken van twee onderdelen in één en pengat verbindingen. Dit zorgt ervoor dat onderdelen efficiënter samengesteld kunnen worden en het levert een enorme besparing op in tijd en arbeid in het verdere productieproces bij bijvoorbeeld het samenstellen, lassen en assembleren.

Buislaseren door KeizersMetaal

Icoon afmeting Diameter tot 254 mm

Verwerkt buizen en profielen met een diameter tot 254 mm en wanddikten tot 10 mm. De perfecte machine voor laserwerk van klein tot groot, rechthoekige, ronde en ovale buizen.

Icoon bestemming Unieke onderdelen, altijd traceerbaar

Naast het gewone graveren zijn onderdelen uniek te coderen. Zo zijn de onderdelen in het verdere proces snel te herkennen en kunnen fouten worden vermeden. En omdat ze via een unieke code snel te identificeren zijn, levert het ook tijdens de aftersales voordelen op.

Icoon conclusie Minder bewerkingen, minder kosten

Dankzij de procesvereenvoudiging worden tijds- en arbeidsintensieve bewerkingen in het verdere productieproces behoorlijk verminderd. Dit bespaart tijd en resulteert in een aanzienlijke kostenvermindering per onderdeel, vergeleken met conventionele processen zoals zagen, boren en frezen.

Icoon bouwpakket Praktisch passend bouwpakket

Door het volledig beheer, goede interne logistiek en transport zorgen we ervoor dat de producten gesorteerd worden aangeleverd. Zo kunt u desgewenst de producten verpakt als een praktisch bouwpakket geleverd krijgen, waarna het eenvoudig in elkaar gezet kan worden.

Icoon effciëntie Kostenreductie door efficiënt handelingen te minimaliseren

De 3D-laserkop kan in alle richtingen laseren. Hierdoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden, zoals een perfecte passing, het verwerken van twee onderdelen in één en pen gat verbindingen. Dit zorgt er voor dat onderdelen efficiënter samen te stellen zijn en levert een enorme besparing op in tijd en arbeid in het verdere productieproces bij bijvoorbeeld het samenstellen, lassen en assembleren.

Voordelen

Het snijden van buizen en kokers met een laser biedt voordelen ten opzichte van de “traditionele” manieren, zoals zagen en boren. In feite vervangt de lasersnijtechniek meerdere handelingen, waardoor er een hogere snelheid en nauwkeurigheid gerealiseerd worden.

 • Ingewikkelde vormen snijden
 • Snelheid
 • Geschikt voor dun plaatmateriaal
 • Weinig materiaalverlies
 • Zeer goed/nauwkeurig eindresultaat
 • Weinig nabewerking nodig
 • Laag energieverbruik
 • Lage onderhoudskosten
 • Nauwkeurige verstekhoeken. Dit levert zeer stabiele verbindingen op.

Eenvoudige montagehulpmiddelen

Buislaseren van eenvoudige montagemiddelen

Eenvoudige verbindingen

Buislaseren van Eenvoudige verbindingen

Uitgebreide verbindingen

Buislaseren van Uitgebreide verbindingen

Gelede verbindingen

Buislaseren van Gelede verbindingen

Buisplaat verbindingen

Buislaseren van Buisplaat verbindingen

Heeft u een vraag over buislaseren?

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Het team

  Ronald Spaanstra

  Calculatie/Verkoop

  Neem voor meer informatie of voor een geheel vrijblijvende offerte contact met ons op via ons contactformulier