> Thermisch verzinken | Keizers Metaal | Expert in metaallegeringen

Thermisch verzinken

Verander de materiaaleigenschappen

Verbetering door verzinking

Thermisch verzinken is een methode die veel wordt gebruikt in de metaal- en staalwereld. Door een chemische reactie smelten zink en staal aan het oppervlak samen tot een legering. Zo ontstaat een sterke verbinding tussen het materiaal van het werkstuk en de zinklaag.

Door thermisch te verzinken zorg je ervoor dat het metaal/ staal beschermd wordt tegen corrosie. Daarnaast wordt erbij thermisch verzinken ook een laag van zink aangebracht op het materiaal door het product in een bad met gesmolten zink te dompelen. Dit proces wordt ook wel ‘’volbad verzinken’’ genoemd. Voordat een werkstuk daadwerkelijk thermisch verzinkt kan worden, moeten de onderdelen grondig vrij gemaakt worden van oliën, vetten en eventuele verflagen. Met thermisch verzinken creëert men vaak een matte of weinig glanzende finish.

Benieuwd naar de mogelijkheden van thermisch verzinken?

Offerte aanvragen

Voordelen van thermisch verzinken

Het kiezen voor thermisch verzinken brengt diverse voordelen met zich mee. Om deze duidelijk te maken hebben we er hieronder een aantal op een rijtje gezet:

 • Met thermisch verzinken zorg je ervoor dat de zinklaag op de randen en kanten van het materiaal dikker wordt. Dit is gunstig aangezien hier vaak het roesten begint.
 • Door de materialen of producten goed onder te dompelen, weet het zink het product in zijn geheel te bedekken, dus ook bijvoorbeeld in kleine holtes.
 • De hechtingen van thermisch verzinken zijn altijd goed en slijtbestendig
 • Weinig tot geen kans op roest doordat het zink vaak dik op het product zit
 • Thermisch verzinken creëert een laagdikte van ± 20 micrometer
Buislaseren door KeizersMetaal

Nadelen van thermisch verzinken

Ondanks dat thermisch verzinken dus een aantal mooie voordelen met zich meebrengt, heeft het ook enkele nadelen zoals:

 • Doordat het product of de materialen in een heet bad plaatsnemen, bestaat de kans dat dunne producten of materialen vervormen. Dit proces is daarom meer geschikt voor grote en zwaardere items.
 • Het product moet voorzien zijn van uitlekgaten, anders zal het zink de holle ruimtes dichten.

Neem contact met ons op omtrent Thermisch verzinken

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Het team

  Ronald Spaanstra

  Calculatie/Verkoop

  Interesse in het thermisch verzinken van staal of metaal? Neem dan gerust hieronder contact met ons op, dan gaan wij graag voor u aan de slag!