Organische deklagen door Keizers Metaal

Natlakken is het proces waarbij er een vloeibaar product (lak) op metaal wordt aangebracht. Het vloeibare product, de lak, zal vervolgens een organische deklaag op het metaal creëren. Een voordeel van natlakken is dat er veel mogelijkheden zijn op het gebied van kleur en glans gradaties. Daarnaast is ook mogelijk om het oppervlakte-effect te creëren. Om voor een optimale bescherming te zorgen, worden er vaak meerdere lagen verf op het product aangebracht. Deze lagen bestaan uit verschillende producten met elk hun eigen eigenschappen en specifieke functie. Een voordeel van natlakken in vergelijking met poedercoaten, is dat er bij natlakken geen maximale maat voor het product is.

"Natlakken met vakmanschap, kleuren die in het oog springen. Vraag snel een offerte aan!"

Offerte aanvragen

Natlakken in vergelijking met poedercoaten

Natlakken, ook wel bekend als verfspuiten, is de meest gebruikte conserveringsmethode om producten of materialen te voorzien van een laagje verf. Om het verschil tussen natlakken en poedercoaten duidelijk te maken, hebben we hieronder een aantal verschillen op een rijtje gezet.

 • Poedercoaten kent maximale maten, dit is vaak de maat van de spuitcabine waarmee het spuitwerk wordt uitgevoerd. Bij natlakken is daarentegen niet in alle situaties een spuitcabine nodig, hierdoor kent natlakken geen maximale maten.
 • Poedercoating is door het moffelen (smelten van de coating in de oven) een uiterst sterke coating. Bij natlakken wordt de verf enkel op het product gespoten, hierdoor heeft de verflaag bij natlakken minder sterke eigenschappen.
 • Een product of stuk materiaal dat is voorzien van een poedercoating, is uitermate goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Deze bescherming is een stuk beter dan bij producten of materialen die enkel nat zijn gelakt.
 • Bij natlakken komt in tegenstelling tot bij poedercoaten, vaak nog oplosmiddel kijken. Dit oplosmiddel functioneert dan namelijk als ‘’drager’’ van de verf. Als het product natgelakt is, moet het de tijd krijgen om het oplosmiddel kwijt te raken en hard te worden. Dit maakt poedercoaten de milieuvriendelijkere optie.

Voordelen van natlakken

Ondanks dat poedercoaten een hogere bescherming biedt, heeft natlakken wel degelijk een aantal interessante voordelen. Deze voordelen hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 • Bij beschadigingen is deze coating eenvoudig, snel en mooi bij te werken.
 • Natlakken geeft een glad en egaal resultaat.
 • Doordat er meerdere lagen aangebracht kunnen worden, is het mogelijk om de coatings af te stemmen op specifieke doelen of vereisten
 • Creëert een decoratieve coating op uw product of materialen
 • Geen maximale maten
 • Veel mogelijkheden op het gebied van kleur en glans

 

 

 

 

 

 

Natlakken, jouw materialen in de beste handen.

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  Het team

  Dennis Meulman

  053 – 2030 176

  Manager constructie

  Offerte aanvragen
  Natlakken op maat van jouw wensen, perfectie gegarandeerd!
  Offerte aanvragen