Bij Keizers Metaal blijven we altijd boven op de innovaties in de metaalbewerkingssector. Een van deze innovaties, waarvan wij een early adopter zijn, is het 3D-buislasersnijden. Met deze unieke snijmethode wordt de wereld van buislasersnijden op zijn kop gezet. Met 3D lasersnijden is het mogelijk om een breder scala aan vormen te creëren. Dit komt doordat de laserkop in elke richting kan roteren. Zodoende kunnen we metaalbewerkingen op de x, y en z-as. Deze toepassing kan voor veel industrieën van grote waarde zijn omdat dit betekent dat er efficiëntere halffabricaten kunnen worden geproduceerd.

Innovaties rondom buislasersnijden

3D-buislasersnijden, vergelijkbaar met het conventionele 2D-buislasersnijmethode is een bewerkingstechniek die wordt gebruikt om buizen en andere ronde vormen van staalplaatmateriaal te snijden. Daarnaast is het ook mogelijk om niet ronde vormen zoals kokers te snijden. Onze klanten leveren een 3D-tekening aan, deze wordt offline genest zodat deze met minimale downtime klaarstaan voor de bewerking.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen!

Voordelen van 3D buislasersnijden

De meest prominente voordelen van 3D-buislasersnijden ten opzichte van het 2D buislaseren zijn de mates van snelheid, efficiëntie en complexiteit. Daarbij komt de besparing op de kostprijs van het product door het handig 3D modelleren van complete onderdelen, terwijl we conventionele bewerkingsmethodes zoals zagen en boren vermijden. Door deze tijdrovende, veelal minder nauwkeurige nabewerkingsmethodes te vermijden zorgen we ervoor dat het eindproduct sneller gereed is. Om dit te realiseren zijn complexe, geometrische vormen van groot belang. Deze kunnen alleen worden gesneden met een laserkop die in alle richtingen kan roteren.

3D Buislasertechniek met de TruLaser

Buislasersnijden bij Keizers Metaal

Naast de mogelijkheden om te kunnen buislasersnijden in de derde dimensie, behouden klanten van Keizers Metaal altijd de mogelijkheid om deze in 2D te laten snijden. Deze bewerkingen worden mogelijk gemaakt door de Trumpf TruLaser Tube 7000 die bij ons in de werkplaats is geïnstalleerd in 2017. Deze lasermachine snijdt buizen en profielen met een diameter tot 254 millimeter. Samen met de maximale wanddikten van 10 millimeter bij staal maakt deze maximale diameter deze machine de perfecte buislasersnijder met een snijbereik tot wel 5.800 millimeter.

3D buislasersnijmachine

Buislasersnijden bij Keizersmetaal

Naast de mogelijkheden om te kunnen buislasersnijden in de derde dimensie, behouden klanten van Keizers Metaal altijd de mogelijkheid om deze in 2D te laten snijden. Deze bewerkingen worden mogelijk gemaakt door de TRUMPF TruLaser Tube 7000 die bij ons in de werkplaats is geïnstalleerd in 2017. Deze lasermachine snijdt buizen en profielen met een diameter tot 254 millimeter. Samen met de maximale wanddikten van 10 millimeter bij staal maakt deze machine de perfecte buislasersnijder met een snijbereik tot wel 5.800 millimeter.

Bovendien stelt ons geavanceerde machinepark ons in staat om verschillende buismaterialen te lasersnijden. Het 3D lasersnijden van buizen kan met aluminium, rvs of stalen buizen en kokers. De TRUMPF TruLaser Tube 7000 is compatibel met verschillende hulpgassen om de snedes en afwerkingen zo egaal mogelijk te maken.

Meer informatie over 3D buislasersnijden

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  KVK-nummer

  Bericht*

  3D buislasersnijden

  3D buislasersnijden

  De mogelijkheden en toepassingen van deze nieuwere technologie zijn zeer breed. Wat 3D buislasersnijden kan betekenen voor jou, kunnen wij vertellen. Neem contact op met onze specialisten. Zij helpen je maar al te graag verder bij het beantwoorden van je vragen en geven adviezen over de opties die 3d buislasersnijden bieden.